Kun Facebook-mainonta toimii - mitä seuraavaksi?

Pidin alkuvuodesta koulutuksen verkkokaupalle, joka oli onnistunut saamaan Facebook-mainonnasta 7-kertaisen tuoton.

 

Kauppa käytti hyvän summan Facebook-mainontaan joka päivä. Mainonta tuotti jokaista euroa kohden seitsemän euroa myyntiä. Kaupalla oli myös hyvät katteet, joten mainontaa haluttiin skaalata - eli suurentaa budjettia, jotta myyntiä tulisi vielä enemmän.

 

Mutta verkkokauppiaalla oli ongelma. Hän oli kokeillut budjetin nostamista, mutta joka kerta siinä kävi huonosti...

 

"Joka kerta, kun nostan budjettia mainonta alkaa tuottamaan tappiota..."

 

Tiesin heti, mistä on kyse. Olin nähnyt tämän aiemminkin. Koska jos Facebook-mainonnan budjettia nostaa liian nopeasti, Facebookin koneoppiminen menee "sekaisin". Se tarkoittaa sitä, että uutta, lisättyä budjettia se ei osaa kohdentaa oikeille ihmisille - eikä mainonnasta synny tuloksia.

 

Sanoin, että tämä yksi lause tulee maksamaan tämän koulutuksen sinulle takaisin alle kuukaudessa:

 

"Kun kampanja toimii hyvin, nosta budjettia 10% päivässä niin pitkään, kun mainonta pysyy tuotollisena."

 

Otin laskimen käteen ja laskin paljonko mainostuoton pitää olla, että mainonta on voitollinen.

 

(Voit laskea sen itse helposti. Tarkista, kuinka paljon katetta verkkokaupan myynnistä jää käteen. Eli verottomasta myynnistä vähennetään tuotteen hinta ja toimituskustannukset. Jos kate on 20 prosenttia, tarvitset 5-kertaisen tuoton mainonnasta, jotta se on "omillaan". 50% katteella tarvitset vain 2-kertaisen tuoton.)

 

"Niin pitkään, kun kampanjan tuotto pysyy yli tämän numeron, nosta budjettia 10% päivässä - tai jos haluat pelata varman päälle, niin joka toinen päivä."

 

Verkkokauppias seurasi ohjeita. Hän lupasi nostaa toimivan kampanjan budjettia pikkuhiljaa.

 

Ja kuinkas kävikään? Kävin katsomassa mainontaa pari viikkoa koulutuksen jälkeen...

 

...budjettia oli nostettu 10% joka toinen päivä ja Facebook-mainonnasta syntynyt myynti oli noussut kolmella tuhannella eurolla kuukaudessa! Tuotto oli (odotetusti) laskenut vähän, mutta mainonta oli edelleen voitollista.

 

Tämän tarinan opetus on se, että kun löydät sen toimivan kampanjan, joka takoo myyntiä kaikkien kulujen jälkeen, ota budjetin nostaminen rauhassa. Älä tuplaa budjettia yhtäkkiä tai tee muitakaan hätiköityjä liikkeitä. Facebookin koneoppiminen menee sekaisin, jos käsket sitä muuttamaan suuntaa nopeasti.

TILAA UUTISKIRJE

Ajankohtaisia vinkkejä markkinointiin - suoraan sähköpostiisi.

En puhu teoriaa, enkä jargonia. Kerron omia onnistumisia ja epäonnistumisia markkinoinnista - selkeällä suomen kielellä.

En spämmää, enkä myy tietojasi muille. Voit poistua listalta koska tahansa