top of page

14 000 uutta Instagram-seuraajaa 6 viikossa


Samilla on kokemusta useamman Instagram-tilin kasvattamisesta ja pyörittämisestä ilman, että on tilattu bottiarmeijaa paikalle: täysin Instagramin Terms of Services:n mukaisesti.”

Yritys: Esports Media Solutions Oy

Tuote: Instagram-markkinoinnin konsultaatio


Jyväskyläläinen esports-joukkue KOVA koki kesäkuussa 2019, että he tarvitsevat lisää seuraajia Instagram-tililleen, jotta he voisivat saada lisää näkyvyyttä sponsoreille ja pelaajille. Tällöin KOVAn Instagram-tilillä oli noin 2600 seuraajaa, ja seuraajamäärän kasvattamiseksi Instagram-tilin sisältöä oli parannettava.Otin yhteyttä Sami Suhoseen. Ajoittain olen kyseisen herran postauksiin törmännyt LinkedInissä ja välillä vuorovaikuttanutkin hänen kanssaan, mutta mitään lähempää kontaktia ei ollut.

Keskusteltiin vähän Instagram-markkinoinnista, erityisesti kanavan seuraajamäärän ja orgaanisen reachin kasvattamisesta ja totesin, että kyllä tämä kortti kannattaa katsoa. Samilla on kokemusta useamman Instagram-tilin kasvattamisesta ja pyörittämisestä ilman, että on tilattu bottiarmeijaa paikalle: täysin Instagramin Terms of Services:n mukaisesti.

Aika pian (Samin kanssa) keskustellessa tajusin, että ’ei perkele, kun olisi jutellut jo vuosi sitten tai ostanut vastaavaa palvelua häneltä silloin’.

Ei ylpeys antanut silloin periksi, mutta onneksi nyt antoi.

Kun oltiin Samin kanssa juteltu ja sparrailtu pariin kertaan, niin aika nopeasti alkoi omassa päässä piuhat yhdistymään. Muutamat Samin antamat vinkit yhdistettynä omaan FB- tai IG-markkinointikokemukseen, niin alkoi palaset loksahtelemaan kohdalleen.”MITÄ TEIMME?


Strategia oli hyvin yksinkertainen ja se koostui kahdesta osasta.

Strategian ensimmäinen osa oli sisältö. Halusimme tavoittaa esports-faneja sekä erityisesti Counter-Strike- ja Fortnite-pelien pelaajia, joten aloimme luomaan sisältöä, joka kiinnostaa tavoittelemaamme kohderyhmää.


Strategian toinen askel oli mainonta. Teimme Facebook-mainoksia, jotka sijoiteltiin pelkästään Instagram-tarinoihin, jotta mainoksen nähnyt henkilö pääsee suoraan ja helposti mainoksen kautta KOVAn Instagram-tilille. Mainokset kohdennettiin kaikille e-urheilusta kiinnostuneille ja mainosta näytettiin Euroopan maissa, jotka olivat kohderyhmää ajatellen relevantteja.

Mainoksessa katsojalle näytettiin esports-aiheista sisältöä kera toimintakehotteen: ”seuraa meitä, mikäli haluat nähdä lisää Fortniteä ja CS:sää feedissäsi!”

Pyyhkäisemällä ruudulla ylös mainoksen katsoja pääsi suoraan KOVAn Instagram-tilille. Koska KOVAn tilin sisältöön oli strategian ensimmäisessä vaiheessa panostettu, mainoksen houkuttelemat katsojat alkoivat seuraamaan KOVAn Instagram-tiliä ja näin seuraajamäärä saatiin huomattavaan kasvuun.TULOS


Yksinkertaisen strategian avulla KOVAn Instagram-tilin seuraajamäärä kasvoi yhteensä noin 18 000 uudella seuraajalla. Yhden seuraajan hinnaksi jäi alle kahdeksan senttiä (00,75 €).
Lataa ilmainen videokoulutus, jossa näytän sinulle miten teet MYYNTIÄ tuottavan Facebook-mainoksen

Klikkaamalla TILAA hyväksyt tietosuojaselosteemme

bottom of page