Miten Facebook-mainonnan kohdentaminen on muuttunut vuosien varrella? Mitä kohdennuksessa kannattaa ottaa huomioon?
Tässä muutama konkreettista vinkkiä Facebook-mainoksen kohdentamiseen vuonna 2022:
Käytä demografia tietoja, kun kohdennat "kylmälle" yleisölle.
Kun kohdennat mainontaa ihmisille, jotka eivät olet vielä tutustuneet yritykseesi, käytä kiinnostuksen kohteita kohdennuksessa.
Lisää 1-3 avainsanaa, jotka liittyvät yritykseesi ja tuotteeseesi mahdollisimman hyvin. Eli jos myyt imureita, lisää kiinnostuksen kohteeksi "imuri". Älä lähde arvailemaan, mistä muista asioista potentiaaliset asiakkaasi voisivat olla kiinnostuneita.
Muista aina käyttää "tarkan kohdentamisen laajentamista"
Tarkka kohdentamisen laajentaminen on pieni täppä kohdennuksen valinnoissa, joka antaa Facebookin kohdentaa kiinnostuksen kohteiden ulkopuolelle, mikäli se löytää sieltä potentiaalisia asiakkaita.
*Marraskuussa 2021 tuli muutos joillekin tileille, jossa tämä tarkan kohdentamisen laajentaminen on aina päällä. Eli voi olla, ettet nää tätä valintaa mainosta tehdessäsi.
Käytä samankaltaisuuteen perustuvia kohderyhmiä, jos kohdennat pienelle kohderyhmälle
Mikäli mainostat pienelle kohderyhmälle, kuten yrittäjät Suomessa tai asianajajat Suomessa, käytä samankaltaisuuteen perustuvaa kohderyhmää.
Samankaltaisuuteen perustuva kohderyhmä tarkoittaa kohderyhmää, jonka Facebook luo sinun sille antamasta lähteestä.
Eli, voit esimerkiksi ladata sähköpostilistan, jossa on asianajajia Suomesta ja luoda siitä kohderyhmän. Ja tästä kohderyhmästä voit luoda samankaltaisuuteen perustuvan kohderyhmän, jossa Facebook etsii samankaltaisia ihmisiä ja tekee niistä uuden, isomman kohderyhmän.
(Muista kuitenkin, että saat käyttää tässä vain ihmisiä, jotka ovat antaneet sinulle luvan käyttää sähköpostiosoitettaan markkinoinnissa. Lain mukaan et saa ladata Asiakastiedosta sähköpostilistaa ja käyttää sitä mainonnan kohdentamisessa)
Kun teet retargeting-mainontaa, käytä siinä mahdollisimman paljon eri kohderyhmiä
Ennen iOS 14 -päivitystä, pystyit tekemään hyvää retargeting-mainontaa kohdentamalla mainoksen ihmisille, jotka ovat käyneet verkkosivuillasi.
Mutta päivityksen jälkeen Facebook ei välttämättä pysty tunnistamaan kaikkia verkkosivuvierailijoitasi ja näin ollen kohderyhmäsi jää todella pieneksi.
Eli käytä retargeting-mainonnassa esim. Facebook- ja Instagram-sivun kanssa vuorovaikutuksessa olleita ihmisiä ja sähköpostilistaa.
Näin saat retargeting-kohderyhmästä isomman ja tavoitat enemmän potentiaalisia asiakkaita.
Jos haluat konkreettisia vinkkejä sinun yrityksesi Facebook-mainontaan, voit varata ilmaisen Facebook-mainonnan konsultaation tästä