Faceboook-mainonta 2020

Facebook muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Mainonta ei ole samanlaista kuin vuosi tai pari sitten. Mikä on tietenkin hyvä asia, koska Facebook on tehnyt mainonnan tekemisestä entistä helpompaa. Facebookilla on ensinnäkin erinomainen Yristysten ohje- ja tukikeskus, josta saat kattavat vinkit mainonnan tekniseen tekemiseen. Toiseksi, kun olet käyttänyt jonkun verran rahaa ja aikaa mainontaan, saat mahdollisuuden puhua Facebookin edustajan kanssa puhelimessa mainonnastasi, josta saat tukea ja vinkkejä omaan tekemiseen ihan ilmaiseksi. Kolmanneksi, internet (ja erityisesti Youtube) on täynnä hyvää sisältöä Facebook-mainonnasta ja voit itse opiskella itsesi mainonnan asiantuntijaksi!


Mitä muuta Facebook-mainontaan vuonna 2020 kuuluu? 🧐Mainosten kohdentaminen on helpompaa


Aiemmin mainonnan kohdentaminen oli erityistaito itsessään. Piti osata mukautetut kohderyhmät, samankaltaisuuteen perustuvat kohderyhmät, tallennetut kohderyhmät ja kaikki niihin kuuluvat muuttujat. Kohderyhmien ymmärtäminen on edelleenkin hyvä taito, mutta itse luotuja kohderyhmiä tarvitsee koko ajan entistä vähemmän.


Mistä se johtuu? 🤨


Facebookilla on meistä kaikista hirvittävä määrä dataa, eli tietoa. Facebook tietää missä asut, mitä teet päivisin, missä käyt, mitä katsot Facebookissa ja muualla netissä, ketä tunnet, mitä ostat ja niin edelleen. Tämän takia sen algoritmi osaa tunnistaa sinun potentiaalisimmat asiakkaasi.


Jos mainostat huonekaluja, Facebook tietää millaisia huonekaluja mainostat ja millaiset ihmiset niitä ostavat - ja näyttää mainoksia heille.


Tämän takia mainoksen kohdentamisessa kannattaa käyttää mahdollisimman laajaa (unohtamatta relevanttia) kohderyhmää ja antaa Facebookin oppia, kuka ostaa tuotteesi, ottaa yhteyttä, katsoo videon tai siirtyy verkkosivuillesi - mikä ikinä kampanjatavoitteesi on.


Lue lisää kampanjatavoitteistaFacebookilta saatu tuki ja ohjeistus on parempaa


Facebook antaa jatkuvasti vinkkejä ja ehdotuksia mainontaasi.

Jos teet mainontaa vain verkkosivuliikenteelle, se saattaa ehdottaa, että tekisit mainontaa myös ostoille tai muulle konversiotavoitteelle.

Jos teet mainontaa ostoille verkkokaupassa, se saattaa ehdottaa että optimoit mainontasi arvolle, eli suurimmalle liikevaihdolle ostosta.


Saat myös ehdotuksia ja vinkkejä tukikeskuksesta, mitä mikäkin sana, tapahtuma tai muuttuja mainonnan tekemisessä tarkoittaa.


Ja, niin kuin aiemmin sanoin, saatat jopa päästä Facebookin edustajan kanssa keskustelemaan juuri sinun mainonnastasi!Mainoksen sisältö ja teksti pelaa isompaa roolia


Itse mainos on aina ollut erittäin tärkeä mainonnassa, mutta nykyään se pelaa vielä isompaa roolia, koska kilpailu on kovempaa. Enää ei tylsät punaisella kirjoitetut tuotetarjousmainokset toimi - vaan puhelimella kuvatut selfievideot vievät voiton 😁


Saatat myös yllättyä, millaiset mainokset toimivat parhaiten - minä yllätyn jatkuvasti!

15 sekunnin leikkaamaton videomainos itse puhelimen etukameralla kuvattuna toimii uskomattoman hyvin. Siis, ei suurella budjetilla ja kuvausryhmällä kuvattu hieno mainos, vaan ihan itse oman puhelimen etukameralla omasta itsestäsi kuvattu video.

On tähän myös syynsä. Keskiverto ihminen on kyllästynyt samoihin TV-mainosten hiottuihin videoihin efekteineen ja tarjouksineen. Ja samanlaiset mainokset pyörivät Facebookissa. Mutta Facebookissa et halua nähdä mainoksia, vaan aitojen ihmisten aitoja kuvia ja videoita.

Tätä voit hyödyntää omassa mainonnassasi tarjoamalla rohkeasti aitoa kommunikaatiota ilman yrityksen logoja!


Toisena aspektina tässä on personointi. Eli, mainoksen muokkaus kohderyhmän mukaan. 15-vuotiasta teiniä ei kiinnosta sama mainos kuin 50-vuotiasta aikuista, vaikka he molemmat olisivatkin potentiaalisia asiakkaita.

Voit tehdä yhden mainoksen nuorille henkilöille, jossa käytät enemmän puhekieltä ja nopeatempoisempaa videota joka ei muistuta TV-mainosta, sekä toisen mainoksen vanhemmille henkilöille, jossa voit esittäytyä hieman virallisempana rakentamalla luottamusta unohtamatta pirteyttä.


Voit myös yrittää kohdentaa mainoksen eri alueille ja käyttää kaupungin tai paikan nimeä herättämään huomiota. Personoinnissa on rajattomat mahdollisuudet!👉 Lue lisää Facebook-mainonnasta