Instagram-mainonta

Saan silloin tällöin kysymyksiä Instagram-mainonnasta. "Kerrot paljon Facebook-mainonnasta, mutta mites toi Instagram?" "Miten Instagramissa tehdään mainontaa?" Yleensä vastaan lyhyesti; "samalla tavalla, kuin Facebookissakin, valitset vain sijoitteluksi Instagramin". Se toimii käytännössä juuri noin yksinkertaisesti. Silti Instagram-mainonnassa on muutamia asioita, jotka eroaa Facebook-mainonnasta ja tänään aion kertoa niistä. Voit katsoa aiheesta myös Youtube-videon, mikäli pidät enemmän videoiden katselusta kuin tekstien lukemisesta. Klikkaa tästä.Sijoittelut Kun teet Business Managerissa mainontaa, voit sijoittelut kohdassa valita joko automaattiset, tai manuaaliset sijoittelut. Automaattiset sijoittelut tarkoittavat sitä, että mainoksesi näkyy jokaisessa Facebookin omistamassa mainospaikassa (Instagram-tarinat, Facebookin oikea sarake, Facebookin videosyötteet ja niin edelleen). Jos valitset manuaaliset sijoittelut, voit itse valita missä mainospaikassa mainoksesi näkyy. Jos ruksitat esimerkiksi pois kaikki muut, paitsi Instagramin, näkyy mainoksesi pelkästään Instagramissa. Yllä mainitsemassani videossa on muuten tähän hyvin selkeät ohjeet, jos tuntuu epäselvältä! Mainos oikeassa sijoittelussa Jos valitset automaattiset sijoittelut ja mainoksesi näkyy jokaisessa sijoittelussa voi olla, että mainoksesi näyttää todella kankealta joissain sijoittelussa. Esimerkiksi neliökuva tai neliövideo näyttää aivan järkyttävältä Instagram-tarinoissa - ja tuskin tuo minkäänlaisia tuloksia. Joten jos haluat näyttää mainoksiasi Instagram-tarinoissa, suosittelen mainostamaan siellä kuvaa tai videota, jonka kuvasuhde on 9:16 (eli käytännössä puhelinkuva puhelin pystyssä - tai kamerakuva kamera kyljellään). Salaisuus Instagram-seuraajien kasvattamiseen mainonnalla Olen kasvattanut muutaman asiakkaan Instagram-käyttäjätilejä tuhansilla seuraajilla käyttämällä Instagram-mainontaa. Saimme 14 000 uutta seuraajaa muutamassa viikossa suomalaiselle e-sports joukkueelle, KOVA Esportsille, josta voit lukea lisää tästä.

Ai miten? Ensin optimoin Instagram-profiilin ja sisällöt siellä, jotta seuraajilla on oikeasti kiinnostusta seurata käyttäjää. Toiseksi teen Instagram-tarinamainoksen, jossa lyhyellä 15 sekunnin videolla yritys kertoo miksi katselijan kannattaisi seurata Instagram-tiliä. Viimeiseksi videolla pyydetään pyyhkäisemään tarinamainoksesta ylös, jossa linkki vie katselijan yrityksen Instagram-sivulle. Helppoa, yksinkertaista ja tehokasta! Tätä voi myös tehostaa käyttämällä arvontaa. Jos arvot uusien seuraajien kesken vaikka ämpäreitä, saat varmasti laumoittain uusia seuraajia! Mutta pidä aina huoli, että pyydät relevanttia kohderyhmää seuraamaan käyttäjätiliäsi, jossa on oikeasti kiinnostavaa sisältöä. Jos kohdennat mainoksen kenelle sattuu, eikä käyttäjälläsi ole hyvää sisältöä, uusista seuraajista ei ole mitään hyötyä.

Mainos on tärkein

Milloin viimeksi pysähdyit mainokseen Facebookissa? Milloin viimeksi klikkasit mainoksesta - ehkä jopa ostit jotain? Muistatko, mitä siinä mainoksessa luki? Näin viikko sitten mainoksen, johon pysähdy

iOS 14 -päivitys Facebook-mainonnassa

Olet saattanut kuulla Facebook-mainonnassa puhuttavan iOS 14 -päivityksestä. Facebook hälyttää Business Managerissa sen tuomista muutoksista ja vaikutuksista mainontaan. Mistä ihmeestä on oikein kyse?

Näin aloitat Facebook-mainonnan

Ennen kuin Facebookissa aletaan tekemään mainontaa, olisi todella tärkeää ottaa huomioon muutama seikkaa. Ne helpottavat elämääsi kummasti. Olen konsultoinut isojakin yrityksiä joilla on pitkä histori