Instagram-markkinointi vuonna 2020

Voiko Instagramissa onnistua enää vuonna 2020, vaikka algoritmi on muuttunut ja tuntuu, että orgaanista näkyvyyttä on mahdoton saada?


Lyhyt vastaus: kyllä. Nyt käyn läpi muutama konkreettista vinkkiä, jotka opittuasi saat varmasti lisää tuloksia!


Ja hei! Mikäli haluat oppia lisää Instagram-markkinoinnista - katso uusin Instagram-markkinoinnin verkkokurssini, missä opit kaiken tarvittavan Instagramista nopeasti ja helposti! Katso lisää tästä


Aika ja huomio ennen tykkäyksiä


Instagram haluaa, että sen käyttäjät viettävät sovelluksessa aikaa mahdollisimman paljon - ja pitkään. Se haluaa, että postaukset, jotka fiidilläsi näkyvät, saa sinut katsomaan niitä mahdollisimman kauan.


Sisällöntuottajana sinä voit hyödyntää tätä niin, että keskityt siihen, että seuraajasi käyttävät sisältösi parissa pidemmän aikaa, ennemmin kun siihen, että he vain nopeasti tykkäisivät.

Tähän on monta työkalua. Voit käyttää pitkiä videoita, kirjoittaa pitkän kuvatekstin tai postata monta kuvaa samaan postaukseen.


Pitkät ja merkityksellisemmät kuvatekstit saavat seuraajasi käyttämään enemmän aikaa postauksessasi, koska aikaa menee lukemiseen. Voit myös kertoa tarinoita kuvateksteissä, jotta lukemisesta jää mieleen myös tarina, koska se on inhimillistä, aitoa kommunikaatiota (tästä lisää tuonnempana). Samaistuttavat tarinat saavat myös seuraajasi todennäköisemmin kommentoimaan postaukseen jotain merkittävää!


Julkaise myös karusellipostauksia, jossa käytät monta kuvaa tai videota yhdessä julkaisussa. Voit lisätä jopa kymmenen kuvaa tai videota yhteen julkaisuun, joita seuraajasi voivat selata - ja näin käyttää enemmän aikaa postauksessa.

Keskustele


Sisällön jälkeen tärkein elementti Instagramissa on kommunikointi - aito sellainen. Instagram on luotu helpottamaan ihmisten yhteydenpitoa ja keskustelua.

Keskustelulla ja kommunikoinnilla tarkoitan viestittelyä, kommentointia ja reagointia ihmisten kanssa.


Kun kommunikoit ihmisten kanssa Instagramissa aktiivisesti:


1. Saat algoritmilta boostia käyttäjäsi näkyvyyteen

2. Luot brändiä ja rakennat luottamusta jäämällä ihmisten mieleen

3. Saatat vastavuoroisesti saada omiin postauksiisi kommentteja.


Ensinnäkin, kun kommunikoit ihmisten kanssa, saat "boostia" käyttäjäsi näkyvyydelle. Koska Instagram haluaa, että sen käyttäjät ovat aitoja ihmisiä, jotka noudattavat sääntöjä, saat algoritmilta kiitosta aktiivisuudestasi.


Toiseksi, kun vastaat sinulle tulleisiin kommentteihin ja viestittelet seuraajiesi kanssa sekä kommentoit seuraajiesi kuviin, jäät ihmisten mieleen hyvänä tyyppinä.


Kolmanneksi, kun kommentoit esimerkiksi useampaan kuvaan noin tuntia ennen oman kuvan postaamista, saatat saada ihmiset katsomaan profiiliasi ja kommentoimaan uusimpaan postaukseesi. Näin ollen nautit postauksen paremmasta näkyvyydestä. Mikäli keksit osuvan kommentin isomman käyttäjän tuoreeseen postaukseen, saatat saada kommentillesi tykkäyksiä. Tämä saattaa johtaa siihen, että kommenttisi näkyy kommenttiosion yläosassa suuremmalle yleisölle ja sitä kautta saat enemmän näkyvyyttä profiilillesi.Tuota uniikkia sisältöä


Instagram on täynnä sisältöä - kilpailu on kovaa ja erottautuminen vaikeaa. Vai onko sittenkään?


Instagramin perusperiaatteisiin kuuluu, että käyttäjille näytetään sitä sisältöä, joka käyttäjää kiinnostaa eniten. Sisällöt kahlataan läpi tarkasti ja niistä etsitään elementtejä, jotka täsmäävät niihin postauksiin, josta käyttäjä on aiemmin ollut kiinnostunut.


Pienemmänkin ala-aiheen käyttäjät saattavat nauttia suuresta sitoutumismäärästä ja näkyvyydestä, jos Instagramin on helppo suositella sen postauksia uusille ihmisille.


Minä esimerkiksi seuraan erilaisia setup-sivuja, joissa esitellään siis esteettisiä työ- tai pelipisteitä suurine näyttöineen ja hienoine sisustuksineen.
Ei välttämättä heti tulisi mieleen, että näin pieni aihe, jolla on suhteellisen pieni kohderyhmä menestyisi Instagramissa näin hyvin. Löydän välittömästi 5 eri setup-sivua, joilla on yli 50 000 seuraajaa.


Tällainen uniikkius saa ihmiset sitoutumaan sisältöön enemmän sekä algoritmin suosittelemaan käyttäjää siitä kiinnostuneille ihmisille.


Instagramissa on yli miljardi aktiivista käyttäjää maailmalla. Näistä noin kaksi miljoonaa on suomalaisia. Sinun sisällöllesi löytyy kyllä kohderyhmä.


Voit myös syventää ainutlaatuisuuttasi näyttämällä kasvosi ja kertomalla tarinoita, jotta saavutat täydellisen ainutlaatuisuuden, jollaista kellään muulla ei ole!


Jos sinua kiinnostaa oppia lisää Instagramista, suosittelen tutustumaan uuteen verkkokurssiini, jossa syvennyn aiheeseen lisää.Summa summarum


1. Käytä karusellipostauksia, jossa on useampi kuva ja/tai video.

2. Kirjoita pidempiä kuvaustekstejä ja kerro tarinoita.

3. Keskustele ihmisten kanssa omien sekä heidän postauksien kommenteissa sekä tarinoissa.

4. Kommunikoi seuraajiesi kanssa - jopa heidän omissa postauksissaan.

5. Kommentoi postauksiin ennen kuin postaat itse.

6. Postaa uniikkia sisältöä - Instagram suosittelee ihmisille niitä kiinnostavaa sisältöä, sen ei tarvitse olla 'viraalia'