top of page

iOS 14 -päivitys Facebook-mainonnassa

Olet saattanut kuulla Facebook-mainonnassa puhuttavan iOS 14 -päivityksestä. Facebook hälyttää Business Managerissa sen tuomista muutoksista ja vaikutuksista mainontaan.


Mistä ihmeestä on oikein kyse? Tämän viikon uutiskirjeessä selitän hyvin yksinkertaistetusti ja mutkat suoriksi vedettynä sen, mitä päivitys on toistaiseksi tuonut tullessaan.Viime syyskuussa Apple julkisti uuden käyttöjärjestelmäpäivityksen, iOS 14. Digimainonnan maailmassa tästä syntyi iso haloo.


Nimittäin uuden päivityksen myötä Apple estää App Storesta ladattuja sovelluksia seuraamasta Applen laitteiden käyttäjiä netissä, jos käyttäjä niin haluaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos Iphonen käyttäjä ei halua Facebookin tietävän mitä hän netissä selailee, Facebookilla ei ole oikeutta häntä seurata.


Tämä taas vaikuttaa siihen, kuinka hyvin Facebook pystyy raportoimaan Facebook-mainontasi tuloksia sekä optimoimaan mainonnan tehokkuutta. Oletkin saattanut jo huomata, että Facebook ei osaa kertoa sinulle todellista tietoa siitä, millaisia tuloksia mainontasi on tuottanut. Olet esimerkiksi saanut verkkokauppaasi 10 ostoa Facebook-mainonnalla, mutta mainosraportti väittää ostoja tulleen vain 5.


Monelle mainostajalle tämä tarkoittaa huonompia tuloksia ja huonompaa raportointia.


Mitä asialle voi tehdä?


Vaihtoehtoja on paljon, mutta yhtä ja helppoa ratkaisua ei vielä ole. Kaikki järjestelmäpäivityksen muutokset eivät ole astuneet vielä voimaan ja voin kertoa, että Facebook on suhteellisen hukassa muutoksia vastaan taistellessa.


Tässä muutama käytännön asiaa, joilla voit parantaa mainontasi seurantaa.


  1. Vahvista domain, eli toimialue. Toimialue tarkoittaa käytännössä nettisivujesi osoitetta. Toimialueen vahvistamisen voit tehdä Business Managerin tapahtumien hallinnassa. Facebook antaa siihen selkeät ohjeet. Voit myös lukea Facebookin viralliset ohjeet tästä

  2. Asenna konversio-API. Konversio-APIn asentaminen Wordpress- ja Shopify-sivuille on yksinkertaista. Muille sivuille hieman hankalampaa. Voit lukea Facebookin antamat ohjeet asennukseen tästä.

  3. Käytä kolmannen osapuolen seurantaohjelmistoa. Tähän en voi suositella muuta, kuin Hyros.com. Hyros pystyy seuraamaan nettisivujesi tapahtumia TODELLA tarkasti. Se tosin maksaa vajaat 3000 euroa vuodelta, joten parhaan hyödyn saat, jos käytät mainontaan yli 60 000 euroa vuodessa. Ainiin, en ole Hyroksen affiliate-markkinoija, enkä hyödy sen suosittelemisesta kaupallisesti. Se on vain kick-ass softa.

  4. Yksinkertaista mainontaasi. Jos pyörität tällä hetkellä kymmeniä eri mainoksia ja useampia kampanjoita, voit olla varma että et saa tarkkaa dataa jokaisen kampanjan tuomista tuloksista. Karsi pois ylimääräiset kampanjat ja tee mainonnasta suoraviivaisempaa.

  5. Käytä sähköpostilistoja. Retargeting-mainonnan kohdentaminen sähköpostilistallesi helpottaa Facebookkia kohdentamaan mainontasi oikeille ihmisille. Koska kaikkia verkkosivuvierailijoita Facebook ei pysty tunnistamaan pelkän Facebook-pikselin avulla.

Lopuksi, hengitä syvään. Kukaan ei tiedä kaikkea siitä, mitä Applen ja Facebookin ’taistelussa’ tapahtuu. Kaikki muutokset eivät ole astuneet vielä voimaan, eikä Facebookilla ole ollut aikaa luoda uusia seurantatapoja. Vain aika näyttää sen, miten tässä lopulta käy.Jos haluat oppia Facebook-mainonnasta lisää, suosittelen tutustumaan uuteen Facebook-mainonnan kurssiini. Käyn kurssissa läpi suoraviivaisesti kaiken sen mitä yrittäjän tulee Facebook-mainonnasta tietää. Tarjoan lisäksi myös elinikäisen, henkilökohtaisen tuen sinun Facebook-mainontaan - vain kurssin kertamaksun hinnalla. Lue lisää tästä.

Lataa ilmainen videokoulutus, jossa näytän sinulle miten teet MYYNTIÄ tuottavan Facebook-mainoksen

Klikkaamalla TILAA hyväksyt tietosuojaselosteemme

bottom of page