top of page

Kolme tärkeintä asiaa Facebook-mainonnassaMoni (ehkä jopa suurin osa) tekee Facebook-mainontaa edelleen niin, kuin eläisimme vuodessa 2010.


Monta vuotta vanhat ohjeet, kuten "rajaa kohderyhmäsi mahdollisimman tarkaksi" tai "käytä lyhyttä ja ytimekästä tekstiä" eivät toimi enää - itseasiassa ne pilaavat koko mainontasi tehokkuuden.


Tänään avaan sinulle kolme tärkeintä asiaa, jotka muistaa Facebook-mainonnassa vuonna 2021.1. Facebookin algoritmi tietää kaiken


Facebookilla on järjetön määrä dataa sen kaikista käyttäjistä. Ja se käyttää sitä dataa näyttääkseen jokaiselle käyttäjälle vain heitä eniten kiinnostavia mainoksia.


Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Sitä, että vaikka et kohdentaisi mainontaasi ollenkaan, eli jättäisit kaikki kiinnostuksen kohteet ja muut demografiat valitsematta, Facebook osaa kohdentaa mainoksesi juuri niille ihmisille, joille mainoksesi resonoi parhaiten.Et tarvitse hienoja kohderyhmiä, monimutkaista mainontastrategiaa tai ylimääräisiä A/B -testauksia. Anna Facebookille laaja kohderyhmä sekä paljon hyviä mainoksia - se kyllä osaa kohdentaa mainontasi oikeille ihmisille.2. Itse mainokset ovat ylivoimaisesti tärkein asia


Hyvistä mainoksista puheen ollen, oletko joskus seurannut mainoksia, joita sinulle Facebookissa näytetään? Kuinka moni niistä näyttää oikeasti kiinnostavalta? Entä kuinka moni niistä ei aiheuta sinussa mitään muuta reaktiota, kuin nopean scrollauksen ohi?

Yksi tärkeimmistä asioista muistaa mainoksia tehdessä on se, että mainoksen on sulauduttava Facebook-feediin. Se ei saa näyttää mainokselta. Me kuluttajina ollemme tottuneet tunnistamaan mainokset, ja olemaan reagoimatta niihin. Jos Facebook-mainoksesi näyttää normaalilta julkaisulta, jonka kuka tahansa yksityishenkilö olisi voinut julkaista, se pysäyttää asiakkaasi paljon todennäköisemmin.


Olen viimeisen vuoden aikana huomannut, että selfievideot ja meemit (kyllä, usko tai älä) toimivat mainonnassa ylivoimaisesti parhaiten. Ihan vain sen takia, että ne sulautuvat asiakkaasi Facebook-feediin.
3. Mainostekstisi on myyntihenkilösi


Facebook-mainonnassa on ennen ajateltu, että ihmisten keskittymiskyky on vain pari sekuntia.

"Teksti pitää olla mahdollisimman lyhyt, kun meillä on vain pari sekuntia aikaa!"


Mutta haluaisitko, että myyjäsi kertoo asiakkalle tuotteestasi vain yhdellä tai kahdella lauseella? "Tämmönen tarjous nyt hei tuu äkkiä ostamaan!" ei anna asiakkaalle yhtään mitään.


Jos aloitat tekstisi lauseella, joka antaa asiakkaalle heti arvoa, puhuttelee kohderyhmän ongelmakohtia tai luo 'mysteeriä' - saat jo heti toisen lauseen aikaa kertoa tuotteestasi. Ja mikäli käytät seuraavan lauseen rakentamaan kiinnostusta tuotettasi kohtaan, tai kerrot kuinka palvelusi ratkaisee kohderyhmän ongelman, menee sinulla jo todella hyvin.Kun kahden ensimmäisen lauseen jälkeen saat asiakkaasi kiinnostumaan tuotteestasi kertomalla sen hyödyistä (ei ominaisuuksista!) ja lisäät loppuun toimintokehoituksen, kuten "katso lisää ja tilaa omasi nyt!" saat moninkertaisesti paremmat tulokset, kuin yhdellä lauseella.Jos haluat saada konkreettisia vinkkejä sinun yrityksellesi Facebook-mainontaan, voit varata ilmaisen 30 minuutin konsultaation kanssani tästä
Lataa ilmainen videokoulutus, jossa näytän sinulle miten teet MYYNTIÄ tuottavan Facebook-mainoksen

Klikkaamalla TILAA hyväksyt tietosuojaselosteemme

bottom of page