Kolme tärkeintä asiaa Facebook-mainonnassa

Moni (ehkä jopa suurin osa) tekee Facebook-mainontaa edelleen niin, kuin eläisimme vuodessa 2010.


Monta vuotta vanhat ohjeet, kuten "rajaa kohderyhmäsi mahdollisimman tarkaksi" tai "käytä lyhyttä ja ytimekästä tekstiä" eivät toimi enää - itseasiassa ne pilaavat koko mainontasi tehokkuuden.Tänään avaan sinulle kolme tärkeintä asiaa, jotka muistaa Facebook-mainonnassa vuonna 2021.


1. Facebookin algoritmi tietää kaiken


Facebookilla on järjetön määrä dataa sen kaikista käyttäjistä. Ja se käyttää sitä dataa näyttääkseen jokaiselle käyttäjälle vain heitä eniten kiinnostavia mainoksia.


Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Sitä, että vaikka et kohdentaisi mainontaasi ollenkaan, eli jättäisit kaikki kiinnostuksen kohteet ja muut demografiat valitsematta, Facebook osaa kohdentaa mainoksesi juuri niille ihmisille, joille mainoksesi resonoi parhaiten.


Et tarvitse hienoja kohderyhmiä, monimutkaista mainontastrategiaa tai ylimääräisiä A/B -testauksia. Anna Facebookille laaja kohderyhmä sekä paljon hyviä mainoksia - se kyllä osaa kohdentaa mainontasi oikeille ihmisille.2. Itse mainokset ovat ylivoimaisesti tärkein asia


Hyvistä mainoksista puheen ollen, oletko joskus seurannut mainoksia, joita sinulle Facebookissa näytetään? Kuinka moni niistä näyttää oikeasti kiinnostavalta? Entä kuinka moni niistä ei aiheuta sinussa mitään muuta reaktiota, kuin nopean scrollauksen ohi?

Yksi tärkeimmistä asioista muistaa mainoksia tehdessä on se, että mainoksen on sulauduttava Facebook-feediin. Se ei saa näyttää mainokselta. Me kuluttajina ollemme tottuneet tunnistamaan mainokset, ja olemaan reagoimatta niihin. Jos Facebook-mainoksesi näyttää normaalilta julkaisulta, jonka kuka tahansa yksityishenkilö olisi voinut julkaista, se pysäyttää asiakkaasi paljon todennäköisemmin.


Olen viimeisen vuoden aikana huomannut, että selfievideot ja meemit (kyllä, usko tai älä) toimivat mainonnassa ylivoimaisesti parhaiten. Ihan vain sen takia, että ne sulautuvat asiakkaasi Facebook-feediin.3. Mainostekstisi on myyntihenkilösi


Facebook-mainonnassa on ennen ajateltu, että ihmisten keskittymiskyky on vain pari sekuntia.

"Teksti pitää olla mahdollisimman lyhyt, kun meillä on vain pari sekuntia aikaa!"


Mutta haluaisitko, että myyjäsi kertoo asiakkalle tuotteestasi vain yhdellä tai kahdella lauseella? "Tämmönen tarjous nyt hei tuu äkkiä ostamaan!" ei anna asiakkaalle yhtään mitään.


Jos aloitat tekstisi lauseella, joka antaa asiakkaalle heti arvoa, puhuttelee kohderyhmän ongelmakohtia tai luo 'mysteeriä' - saat jo heti toisen lauseen aikaa kertoa tuotteestasi. Ja mikäli käytät seuraavan lauseen rakentamaan kiinnostusta tuotettasi kohtaan, tai kerrot kuinka palvelusi ratkaisee kohderyhmän ongelman, menee sinulla jo todella hyvin.


Kun kahden ensimmäisen lauseen jälkeen saat asiakkaasi kiinnostumaan tuotteestasi kertomalla sen hyödyistä (ei ominaisuuksista!) ja lisäät loppuun toimintokehoituksen, kuten "katso lisää ja tilaa omasi nyt!" saat moninkertaisesti paremmat tulokset, kuin yhdellä lauseella.


Tein tästä aiheesta videon myös Youtubeen, jonka voit katsoa alta.
Mainos on tärkein

Milloin viimeksi pysähdyit mainokseen Facebookissa? Milloin viimeksi klikkasit mainoksesta - ehkä jopa ostit jotain? Muistatko, mitä siinä mainoksessa luki? Näin viikko sitten mainoksen, johon pysähdy

iOS 14 -päivitys Facebook-mainonnassa

Olet saattanut kuulla Facebook-mainonnassa puhuttavan iOS 14 -päivityksestä. Facebook hälyttää Business Managerissa sen tuomista muutoksista ja vaikutuksista mainontaan. Mistä ihmeestä on oikein kyse?

Instagram-mainonta

Saan silloin tällöin kysymyksiä Instagram-mainonnasta. "Kerrot paljon Facebook-mainonnasta, mutta mites toi Instagram?" "Miten Instagramissa tehdään mainontaa?" Yleensä vastaan lyhyesti; "samalla ta