Kuinka kohdentaa Facebook-mainos oikein?

Yksi eniten minulta kysytyimmistä kysymyksistä on, "Kuinka kohdennan Facebook-mainokseni?" ja "Mitä kohderyhmää Facebook-mainoksessa kannataa käyttää?"


Alla näkyvässä videossa käyn läpi Facebook-mainoksen kohdentamisen. Mitä erilaisia tapoja mainoksen kohdentamiseen on, sekä mitä sinun kannattaisi käyttää ja missä tilanteessa.Facebook-mainonnassa on siis neljä eri tapaa kohdentaa mainos.


  1. Voit luoda kohdennuksen, kun luot itse mainosta. Tässä voit käyttää apuna lukuisia eri demografia- ja käyttäytymistietoja, joita Facebook sinulle antaa. Voit kohdentaa asuinpaikan, iän, sukupuolen, kiinnostuksen kohteiden, Facebook-sivuyhteyden tai vaikka työnimikkeen mukaan! Tämä kohdennus toimii parhaiten silloin, kun sinulla ei ole aiempaa dataa siitä, millaisia ihmisiä kiinnostaa juuri sinun mainoksesi.

  2. Voit luoda mukautetun kohderyhmän. Mukautettu kohderyhmä tarkoittaa sellaista kohderyhmää, jonka luot olemassa olevan datan perusteella. Tämä data voi tulla verkkosivun vierailijoistasi, Instagram- tai Facebook-sivun vierailijoista, asiakas- tai sähköposti-listasta, sovelluksesta tai vaikka tietyn Facebook-sivun videon katsoneista!

  3. Voit luoda tallennetun kohderyhmän. Tallennetun kohderyhmän voit luoda samalla tavalla, kuin kohderyhmän, jonka luot Facebook-mainosta luodessasi. Tallennettu kohderyhmä eroaa vain siten, että voit luoda kohderyhmän mainosta luodessasi ja tallentaa sen - jolloin siitä tulee tallennettu kohderyhmä. Tai voit luoda tallennetun kohderyhmän erikseen kohderyhmissä.

  4. Samankaltaisuuteen perustuva kohderyhmä. Samankaltaisuuteen perusta kohderyhmä on yksi Facebook-mainonnan hienoimmista puolista. Voit antaa Facebookille minkä tahansa "datapaketin" eli listan ihmisiä, ja käskeä Facebookkia etsimään sinulle samankaltaisia ihmisiä. Voit esimerkiksi tehdä ensin mukautetun kohderyhmän ihmisistä, jotka ovat ostaneet verkkokaupastasi, ja sen jälkeen tehdä siitä samankaltaisuuteen perustuvan kohderyhmän, jolloin Facebook etsii sinulle samankaltaisia ihmisiä, kuin verkkokaupastasi ostaneet!