Mainos on tärkein

Milloin viimeksi pysähdyit mainokseen Facebookissa? Milloin viimeksi klikkasit mainoksesta - ehkä jopa ostit jotain?Muistatko, mitä siinä mainoksessa luki?Näin viikko sitten mainoksen, johon pysähdyin heti. Siinä esiintyi tanskalainen mies, joka kuvasi itseään puhelimella kävelemässä Kööpenhaminan kaduilla. Kun katsoin mainoksen kommentteja, suurin osa niistä sanoi samaa: "en yleensä katso mainoksia, mutta tämä oli oikeasti hyvä!"


Katsoin yli minuutin mittaisen videomainoksen. Naurahdin mainoksen aikana useamman kerran ja suunnistin itseni verkkokauppaan.


Vaikka en ostanut laseja, jäin silti miettimään tilannetta. Yksinkertainen, parin minuutin mainos sai kokonaisen yrityksen ja tuotevalikoiman jäämään mieleeni.Eräs Facebook-mainonnan kurssilaisistani kysyi pari päivää sitten "miten lähtisit kehittämään mainontaani? Mainontani ei tuota tarpeeksi hyvin"


Katsoin yrityksen mainoksia Facebookin mainoskirjastosta.

Vastasin, että mainokset ovat kirjaimellisesti tärkein asia Facebook-mainonnassa. Kun tuotteesi on hyvä, kampanjarakenteesi kunnossa ja kohdennus tarpeeksi laaja, et voi kehittää muuta, kuin mainoksiasi. Kirjoita parempi teksti, kokeile videoita ja kuvia - tee mainoksesta jollain tavalla huomiota herättävä.Olen ostanut useammalla sadalla eurolla tuotteita suoraan Facebook-mainoksesta tänä vuonna.

Pysähdyn ensin mainokseen. Siinä on jotain huomiota herättävää. Yleensä jotain, joka puhuttelee jotain tiettyä ongelmaa, joka minulla on. Sen jälkeen luen tekstin. Teksti kertoo useammalla lauseella, joskus useammalla kappaleella ongelmasta ja siitä, miten mainostaja pystyy ratkaisemaan sen. Kolmantena siirryn verkkosivuille ja luen myyntisivun. Jos tuote on hyvä ja siitä on jotain hyötyä, saatan ostaa sen.Aina, kun luot Facebook-mainoksia, kysy itseltäsi nämä kolme asiaa:

  1. Onko tämä mainos huomiota herättävä?

  2. Kertooko mainos, miten asiakas hyötyy tästä tuotteesta?

  3. Onko tuote oikeasti hyvä?

Jos pystyt itsevarmasti vastaamaan jokaiseen näistä ’kyllä’, olet jo paljon lähempänä tuottavaa mainontaa!

Asiakas: Audio Parts Global Oy Tuote: Facebook-mainonnan suunnittelu, toteutus ja ylläpito Lokakuussa 2021 aloitimme Audio Parts Globalin kanssa yhteistyön. Tavoitteena oli tehdä Facebookista vakaa as

Miten Facebook-mainonnan kohdentaminen on muuttunut vuosien varrella? Mitä kohdennuksessa kannattaa ottaa huomioon? Tässä muutama konkreettista vinkkiä Facebook-mainoksen kohdentamiseen vuonna 2022: K

Olet saattanut kuulla Facebook-mainonnassa puhuttavan iOS 14 -päivityksestä. Facebook hälyttää Business Managerissa sen tuomista muutoksista ja vaikutuksista mainontaan. Mistä ihmeestä on oikein kyse?