top of page

Näin aloitat Facebook-mainonnan

Ennen kuin Facebookissa aletaan tekemään mainontaa, olisi todella tärkeää ottaa huomioon muutama seikkaa. Ne helpottavat elämääsi kummasti.


Olen konsultoinut isojakin yrityksiä joilla on pitkä historia mainonnassa, mutta perusasiat eivät ole kunnossa.


Tässä kolmen kohdan checklist asioista, jotka on oltava kunnossa jotta mainonta toimii (voit katsoa tästä aiheesta myös videon alta).


1. Business Manager


Tämän varmaan tiesitkin. Facebook-mainonta tehdään aina Facebookin Business Managerissa. Ei Business Suitessa, ei suoraan Facebook-sivulta - vaan aina Business Managerissa. Siellä on kaikista kattavimmat työkalut mainonnan tekemiseen. Ilman niitä työkaluja mainonnan tekeminen toimivasti on käytännössä mahdotonta.


Toinen tärkeä asia Business Managerissa on muistaa, että Business Manager -tili pitää olla yrityksen omistuksessa. Mainontaa ei tule tehdä henkilökohtaisilla tileillä, koska silloin kaikki menee sekaisin. Tähän nopeat ohjeet saat yllä olevasta videosta.2. Mainontastrategia


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Luo aina mainontastrategia ennen mainonnan aloittamista. Hyvä mainontastrategia koostuu kolmesta asiasta:


Yhdestä tavoitteesta. Tavoite voi olla osto verkkokaupasta, yhteydenotto nettisivuilta tai vaikka webinaariin osallistuminen. Huonoimpia tavoitteita mainonnassa on yleensä "lisää näkyvyyttä" tai "vähän verkkosivuille liikennettä".

Facebookin koneoppiminen on luotu tuottamaan sinulle niitä tuloksia, joita siltä pyydät. Joten pyydä realistisesti.


Yksinkertaisuudesta. Vaikka Facebook antaa monta eri kohdennusmahdollisuutta ja erilaisia tapoja luoda funneleita ja suppiloita, yksinkertaisuus tuottaa aina parhaiten.

Yleensä et tarvitse kuin yhden tai kaksi kampanjaa saadaksesi optimaaliset tulokset.

Asiakkaani, joka käyttää 5-numeroisen summan Facebook-mainontaan joka kuukausi käyttää vain kahta kampanjaa.


Mitattavuudesta. Muista asentaa Facebook-pikseli ja uusi konversio-API nettisivuillesi, jotta pystyt seuraamaan asiakkaidesi liikkeitä verkkosivuilla.

Pidä silmällä myös Facebook-mainonnan tuottamaa myyntiä ja käyttämääsi budjettia. Saat paljon paremman käsityksen mainonnan tuottavuudesta ja siitä, onko mainonta toimivaa yrityksellesi.3. Verkkosivut


Tärkeintä verkkosivuissa mainonnan kannalta on se, että ostaminen (tai yhteydenottaminen) on tehty mahdollisimman helpoksi. Jos verkkokaupassa pitää käydä läpi kolme eri sivua ja seikkailla ostoskorissa ja miettiä maksutapoja, konversioprosenttisi laskee merkittävästi.


Yksi syy, miksi Amazon hallitsee yli 30% koko Yhdysvaltojen verkkokaupasta on yhden klikkauksen osto. Ostaminen on tehty maailman helpoimmaksi. Muistan lukeneeni jostain, että jos asiakas joutuu tekemään kaksi klikkausta, konversioprosentti putoaa 30% - se on aika paljon.


Mainostit sitten verkkokauppaa tai remontteja, tee verkkosivuilla tavoitteen tekeminen mahdollisimman helpoksi. Äläkä pelkää kirjoittaa hieman tekstiä kertoaksesi niistä hyödyistä, joita asiakas saa kun hän ostaa juuri sinulta.


Jos haluat saada konkreettisia vinkkejä sinun yrityksesi Facebook-mainontaan, voit varata ilmaisen 30 minuutin konsultaation kanssani tästä

Lataa ilmainen videokoulutus, jossa näytän sinulle miten teet MYYNTIÄ tuottavan Facebook-mainoksen

Klikkaamalla TILAA hyväksyt tietosuojaselosteemme

bottom of page