Näin luot mukautetun konversion Facebook-mainontaa varten

Facebook-mainonnassa saat monta vaihtoehtoa kampanjatavoitteeksesi. Voit ajaa verkkosivuille liikennettä, voit kasvattaa Facebook-sivun tykkääjämäärää tai tavoitella ostoja suoraan verkkokaupasta.


Mutta mitä jos näistä tavoitteista yksikään ei edusta sinun omaa tavoitettasi? Haluat ehkä, että kohderyhmäsi painaa tiettyä nappia verkkosivuilla, katsoo tietyn videon tai täyttää tietyn lomakkeen. Tähän on onneksi olemassa ratkaisu! Voit luoda Facebook-pikseliisi mukautetun konversion, jolla voit tavoitella mitä tahansa tapahtumaa nettisivuillasi!

Pääset luomaan mukautettuja konversioita menemällä Business Managerissasi verkkosivujesi Facebook-pikseliin.Miten mukautettu konversio toimii?


Voit tehdä mukautetun konversion tietyn URL-osoitteen vierailusta tai tietystä tapahtumasta. Sanotaan, että sinulla on lomake jonka haluat ihmisten täyttävän. Kun lomake on täytetty ja lähetetty, se vie kiitos-sivulle erilliseen URL-osoitteeseen. Voit tehdä mukautetun konversion tästä URL-osoitteesta.

Tässä tapauksessa mukautettu konversio, 'lomakkeen täyttö' = kiitos-sivun URL-osoite.

Pääset tähän näkymään valitsemalla Luo mukautettu konversio pikselisi yhteenvetosivulla.


Toinen tapa tehdä mukautettu konversio on luoda ensin tapahtuma ja tehdä konversio sen jälkeen tapahtumasta.

Luo mukautettu konversio napin vierestä löydät Määritä napin ja valikosta Määritä uusia tapahtumia. Klikkaamalla tästä voit määrittää tapahtuman mille tahansa napille verkkosivuillasi. Seuraa määritysohjeita ja valitse nappisi!


Muista, että jos käytät mainoksenestotyökalua, määritystyökalu ei näy verkkosivuillasi. Joten laita Ad Blocker pois päältä.


Kun olet valinnut napin, josta haluat tehdä tapahtuman, nimeä se ja paina Finish setup.

Kun lähdet luomaan nyt mukautettua konversiota, uusi tapahtumasi pitäisi löytyä valikosta vaihtoehtona Kaikki URL-osoitteen liikenne vaihtoehdolle.
Miten mukautettuja konversioita käytetään?


Mukautettuja konversioita voit käyttää kampanjatavoitteena tai seurannassa. Kun haluat tehdä mainoksen mukautetun konversion tavoitteelle, valitset kampanjatavoitteeksi Konversio ja mainosjoukosta konversiotapahtumaksi mukautetun konversion.
Mukautetut konversiot ovat myös erinomainen tapa seurata tapahtumia. Voit mainosten hallinnassa liittää sarakkeeseen mukautetun konversion, eli vaikka mainoksesi kampanjatavoite olisi verkkosivuliikenteelle, voit silti seurata ostoja tai lomakkeen täyttöjä!
Luodessasi mukautettua konversiota, voit myös asettaa sille arvon. Jos tiedät tarkan keskimääräisen liidin arvon, voit seurata mainonnassa suoraa ROI:ta eli sijoitetun rahan tuottoa!