Näin saat Instagram-seuraajia vuonna 2020

https://samisuhonen.training/Instagram on muuttunut viimeisen parin vuoden aikana todella paljon. Orgaanisesti on todella vaikeaa tavoittaa uusia ihmisiä, jos sinulla ei ole suurta seuraajakuntaa tai sisältösi ei ole ennennäkemättömän hyvää. Tämän takia seuraajakunnan kasvattaminen on paljon hitaampaa, kuin mitä se oli muutama vuotta sitten.


Onneksi tähän on ratkaisu! 🤩


Vaikka orgaaninen näkyvyys on alhainen ja markkina aika kylläinen, Instagram-mainonnan markkina on vielä uunituore. Kerron sinulle nyt strategian, kuinka voit kasvattaa Instagram-käyttäjäsi seuraajamäärää helposti Instagram Story-mainonnalla. Jos et ole valmis sijoittamaan rahaa Instagram-markkinointiisi (mikä on ihan okei), voit skipata tämän artikkelin.


Ja kun sanon, että joudut sijoittamaan hieman rahaa, en tarkoita että joudut työntämään tuhansia euroja Facebookin taskuun joka kuukausi. Voit aloittaa vaikka viidellä eurolla päivä!


Yksi erityisen hyvä puoli seuraajakunnan kasvattamisessa mainonnalla on se, että voit itse kohdentaa mainontasi ja pitää huolen siitä, että seuraajat ovat laadukkaita. Tätä strategiaa käyttäessäsi sinun ei tarvitse pelätä, että seuraajat olisivat botteja tai muuten huonolaatuisia.Jos haluat oppia oikeaoppisen Instagram-markkinoinnin yrityksellesi, suosittelen vilkaisemaan verkkokurssini aiheesta! 👈Instagram-seuraajamäärän kasvattaminen mainonnalla ✅Mainosvideo


Ihan ensimmäiseksi suosittelen lukemaan tämän artikkelin Facebook-mainonnan perusteista, koska tarvitset niitä tietoja tänään.


Kun ymmärrät mainonnan perusteet, tarvitset ensin videomainoksen käyttäjällesi. Luo vertikaalinen (puhelin pystyssä) mainosvideo käyttäjästäsi kertoen, miksi katsojan kannattaisi seurata sinua.Hyvä esimerkki tästä on puhelimella kuvattu selfievideo, jossa itse kerrot miksi katsojan pitäisi seurata käyttäjääsi, jonka jälkeen sanot "pyyhkäise/swaippaa ylös ja seuraa meitä täällä Instagramissa!"


Jos esimerkiksi haluat saada Facebook-sivun tykkääjäsi seuraamaan sinua myös Instagramissa, voit sanoa videolla "Moi! Kiitos, että seuraat meitä Facebookissa. Jos haluat nähdä (lisää tähän arvoa tuottava asia) swaippaa ylös ja seuraa meitä myös täällä Instagramissa!


Arvolupaus. Keksi joku syy, miksi käyttäjääsi kannattaa seurata Instagramissa (tämä syy sinun pitäisi tietää, jos Instagram-markkinointisi on kunnossa).

Kokeile erilaisia videoita. Kuvaa itseäsi, kuvaa yrityksesi visuaalisia kohokohtia ja mainosta kaikkia videoita, kunnes löydät tehokkaimman videon.Kohderyhmä


Toinen tärkeä asia on kohderyhmä. Haluat näyttää mainoksia niille ihmisille, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita siitä, mitä Instagram-sivullasi tarjoat.


Kohderyhmäsi voi olla Facebook-sivusi tykkääjät (jos niitä on tarpeeksi eivätkä he seuraa sinua jo), nettisivuillasi vierailijat tai vaan ihmiset, jotka ovat jollain tasolla kiinnostuneita sisällöstäsi.


Facebook-mainonta-artikkelissa puhutaan samankaltaisuuteen perustuvista kohderyhmistä. Nämä ovat kohderyhmiä, jotka Facebook luo sen datan perusteella, jota sille annat. Se etsii mahdollisimman samankaltaisia ihmisiä, kuin antamasi data.

Samankaltaisuuteen perustuva kohderyhmä voi olla seuraajamäärän kasvattamisessa erittäin tehokas, jos sinulla on dataa ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneita sisällöstäsi.


Eli, voit luoda samankaltaisuuteen perustuvan kohderyhmän esimerkiksi ihmisistä, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa Instagram-sivusi kanssa aiemmin, eli tykänneet, kommentoineet, katsoneet videon tai vaikka laittaneet sinulle viestin.Jos sisältösi on aiheesta, jonka kohderyhmä on suuri, suosittelen kokeilemaan mainontaa myös pelkästään kiinnostuksen kohteet kohderyhmänä. Esimerkiksi jalkapalloaiheinen tili voi saada parhaat tulokset kohdentamalla mainoksen kaikille jalkapallosta kiinnostuneille.


Potentiaalisia vaihtoehtoja kohderyhmälle on useita. Käytä luovuutta ja kokeile rohkeasti erilaisia.

Kokeile pientä ja tarkkaa kohderyhmää, suurempaa samankaltaisuuteen perustuvaa kohderyhmää sekä laajaa vain kiinnostuksen kohteille perustuvaa kohderyhmää.Mainoksen luominen


Aloita nyt mainoksen luominen. Kampanjatavoitteeksi kannattaa valita liikenne, koska toistaiseksi Facebook ei tarjoa kampanjatavoitteeksi Instagram-seuraajamäärän kasvattamista, toisin kuin se antaa Facebook-tykkäyksien hankkimiselle.


Suosittelen myös valitsemaan budjetin kampanjatasolla, eli käyttämään kampanjabudjetin optimointia, koska sinun kannattaa kokeilla monia kohderyhmiä, jotta löydät parhaimman.

Luo seuraavaksi ensimmäinen mainosjoukkosi. Valitse kohderyhmäsi, sekä rajaa sijoittelut ainoastaan Instagram-tarinoihin.

Jos sijoitat useamman kymmenen euroa päivässä mainontaan, voit tehdä monta mainosjoukkoa ja monta mainosta. Voit esimerkiksi luoda kolme mainosjoukkoa, joissa on erilaiset kohdennukset sekä kolme mainosta jokaiseen mainosjoukkoon, jossa video on erilainen. Näin teet nopean testauksen helposti, ja tiedät mikä kohdennus ja mainos toimii parhatein.Jos haluat säilyttää pienen budjetin, voit kokeilla yhtä tai kahta mainosjoukkoa saman aikaisesti. Pienellä budjetilla on vaikeampi saada selkeitä tuloksia usealla eri muuttujalla, koska Facebookilla ei ole mahdollisuuksia näyttää mainoksia tarpeeksi monelle.Lopuksi


Jos Instagram-profiilisi on kunnossa ja siellä oleva sisältö hyvää, näillä opeilla sinun tulisi saada seuraajia noin 10-100snt/seuraaja.


Tätä strategiaa on käytetty asiakkaalle, joka sai kuudessa viikossa yli 15 tuhatta kohdennettua ja laadukasta seuraajaa keskimäärin 7.5snt/seuraajan hintaan.


👉 Jos haluat oppia markkinoimaan yritystäsi Instagramissa tehokkaasti ja oikeaoppisesti, suosittelen vilkaisemaan verkkokurssini aiheesta! Liity mukaan tästä